The Strength of Fragility ~ 2009

The Strength of Fragility is geproduceerd als derdejaars eindproject voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (richting Fine Art).

De kracht van fragiliteit

Stel je voor je staat midden in de nacht op een plein in een inwisselbare  grote stad. Een eind van je vandaan staat een miniatuurstad. Fragiel en bijna transparant. Je loopt erop af en ziet dat ieder onderdeel een wereld op zich is, een wereld van een individu, een behuizing van een individuele emotie.

Je hoort geluiden van ontreddering en wanhoop. Niet individueel maar geluiden van alle werelden bij elkaar.

Met deze installatie wil ik de fragiliteit van de stad door de individualisatie van haar burgers visualiseren, die zij doormaakt in tijden van ontreddering die crisis met zich mee brengt. Deze kan versterkt worden in tijden van ontreddering, met als voorbeeld de huidige financiële crisis. Iedereen wordt er op verschillende manieren door beïnvloed en een ieder gaat er weer op een andere manier mee om.  De een zoekt steun, de ander ontkent en weer een ander neemt er iets tegen in en vergeet.

Iedere videocirkel is gesitueerd in een fragiele habitat, als een afgebakende emotie.

The strength of fragility 2009 from Ruveanne Gerrissen on Vimeo.

ExpoRuveanne_zpsd2fc7fbd[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Project voorstel schets

Proposal_Fragility_zps7d65604e[1]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>